Utazás + kapcsolatépítés? Ennél jobb kombinációt el sem tudunk képzelni, hiszen az utazásból származó kreatív energiákat néhány új ismeretség csak még intenzívebbé teheti. Íme, néhány gyakorlati tipp a külföldi networkingre – nálunk beváltak.

1. Derítsd fel az aktuális meetupokat

Egy gyors Google-keresés segít felfedezni az adott városban szerveződő meetupokat. Érdemes időt szakítani ezekre, ha belefér a nyaralásodba, nagyon értékes kapcsolati tőkére lehet így szert tenni, nem is beszélve az élményfaktorról. Amikor először jártunk Balin, belecsöppentünk egy női vállalkozói meetupba, ami rengeteg inspirációt adott, ráadásul olyan fantasztikus nőkkel ismerkedtünk meg, akik egy részével a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

2. Lépj be releváns Facebook csoportokba!

Szerencsére ma már nagyon sok olyan Facebook csoport létezik, amelyek egy-egy város üzleti networking lehetőségeit segítik elő. Érdemes belépni ezekbe a csoportokba, ahol nemcsak közvetlenül tudsz kapcsolatba lépni az éppen ott tartózkodókkal, de értesülsz az aktuális rendezvényekről is. A csoportok arra is kiváló alkalmat nyújtanak, hogy közelebb kerülj a helyi vállalkozókat aktuálisan foglalkoztató ügyekhez, problémákhoz, így könnyebben tudsz majd kapcsolódni hozzájuk, ha már kint vagy. Mielőtt Tel-Avivba indultunk, beléptünk a két legnagyobb startup csoportba a Facebookon, így rögtön láttuk, hogy mik azok az események, amelyek számunkra érdekesek lehetnek, amíg kint vagyunk.

3. Fedezd fel a helyi coworking irodákat

Indulás előtt egy gyors tájékozódás a helyi coworking lehetőségekről számos kaput megnyithat. Egyrészt nagyon hasznos tisztában lenni az opciókkal arra az esetre, ha hirtelen szükséged lenne egy helyre, ahonnan hatékonyan dolgozhatsz, másrészt megismerkedhetsz hozzád hasonló szakemberekkel, amíg az irodában vagy. Érdemes olyan napra időzíteni a coworking irodából történő dogozást, amikor az irodának van valamilyen rendezvénye, így két legyet üthetsz egy csapásra.

4. Beszélgess

Sosem tudhatod, hol találkozol valaki olyannal, aki értékes ismeretségnek bizonyulhat a későbbiekben. Legyél éppen egy kávézóban, bárban, tengerparton vagy egy múzeumban, nyiss az emberek felé, beszélgess velük, ha úgy hozza a helyzet és kérdezz, kérdezz, kérdezz. Mi nem olyan rég a véletlennek és a kíváncsiságunknak köszönhetően elegyedtünk szóba egy ausztrál lánnyal egy hangulatos tengerparti kávézóban, akitől megkaptuk Bali legszuperebb idegenvezetőjének elérhetőségét. Az illetővel azóta is rendszeresen dolgozunk együtt, és ő lett az egyik legmegbízhatóbb üzleti partnerünk.

5. Fordulj a helyiekhez

Ha egy bizonyos típusú üzleti kapcsolatra szeretnél szert tenni az utazás alatt, akkor érdemes először az ismerősökhöz fordulni, akik az adott városból vagy országból származnak, így előkészítheted a terepet már itthonról. Amikor egy utazás előtt lengyel sportújságírók kontaktjára volt szükségünk, első lépésként írtunk Facebookon a lengyel ismerőseinknek, hogy tudnak-e segíteni. Magunk is meglepődtünk, amikor a nyolc főből kettő azt írta, hogy ismer lengyel újságírót és szívesen össze is köt velük, így úgy indulhattunk neki az útnak, hogy már volt két biztos kontaktunk, akikkel ráadásul egy ismerősük kötött össze, szóval biztosak lehettünk benne, hogy nyitottak lesznek felénk.

Most akár az összes módszert kipróbálhatod Balin, az idei év utolsó digitális nomád táborában, a The Paradise Project szervezésében.

Gyere velünk Balira networkingelni, fejlődni, inspirálódni! Ráadásul még van 1 kedvezményes helyünk!

Időpont: 2019. június 1-16.

Részletek és jelentkezés a linkre kattintva. Tarts velünk!