ZigaForm version 5.5.1

Tombol a nyár, így nem csoda, hogy egyre többen kelünk útra, hogy kipihenjünk a mindennapok fáradalmait. Hogy egy picit elszakadjunk az irodai gondoktól, a szaladó háztartástól és távoli tájakon töltődjünk fel energiával. Legújabb blogbejegyzésünkben olyan tippeket találsz, amikkel még édesebb lehet a lazítós nyaralás alatti kikapcsolódás.

1. Kézműves kikapcsolódás

Hallottál már a scrapbookingról? Ez a csináld magad technika tehetőséget ad arra, hogy kézzel fogható formában elevenítsd meg az emlékeidet. Egy kis kézügyességgel, türelemmel és kreativitással rengeteg csodaszép dolgot tudsz készíteni: legyen szó akár üdvözlőkártyákról, képkeretekről, naplókról vagy fotóalbumokról. Felhasználhatsz kinyomtatott képeket, utazás alatt szerzett belépőjegyeket, karszalagokat, terméseket, faleveleket – tulajdonképpen bármit, amivel az alkotásodat egyedivé tennéd. Gondolj csak bele, hogy amíg 1000 + fotót lősz egy nyaralás alatt, lehetséges, hogy a képek hazatérés után rögtön feledésbe merülnek. A DIY emlékkönyved ezzel szemben mindig veled lesz, hogy eszedbe jutassa, merre jártál és milyen kalandokban volt részed.

2. Kulináris kalandozások

Ha a szállásod lehetővé teszi, tedd magad próbára a konyhában! Szuper kikapcsolódás felfedezni a helyi piacokat és megismerkedni az ottani ételkülönlegességekkel. A hétköznapi rohanásban hajlamosak vagyunk ugyanannál a pár fogásnál leragadni, amik gyorsan elkészíthetőek és amelyeknek ízeit bármikor fel tudjuk idézni. Itt az idő kilépni komfortzónádból és kipróbálni egy új ízvilágot! Olvass utána a fűszereknek, tapasztald ki az alapanyagokat és tegyél az asztalra valami igazán váratlant. Talán nem gondoltál rá, de a pénztárcád is hálás lesz érte, ha most az egyszer kihagyod az éttermet és inkább magad készíted el a vacsorát.

Nyaralás - főzés

3. Nagy társasjáték-háború

Ugye, nem gondoltad, hogy a társasjátékok csak gyerekeknek valók? A társasjátékozás igazi közösségi élmény, ami erősíti a társas kapcsolatokat és képes összekötni családon, baráti közösségen belül a különböző generációkat. Miközben versenyt futnak egymással a bábuink, alkalmunk van beszélgetni, viccelődni, vagy egész egyszerűen csak odafigyelni társainkra. A társasjátékozás fejleszti a kreativitást, szabálykövetésre és előre tervezésre tanít, amelyek mind-mind olyan képességek, amelyeknek a mindennapi életünk során is nagy hasznát vehetjük. Ha valóban szeretnél kikapcsolni és csak az adott pillanatra koncentrálni, azt ajánljuk, hogy a játék idejére tedd el pihenni az okostelefonokat és a laptopokat.

4. Sportolni másképp

Lehet, hogy nem fér össze a fejedben a pihenés és a sportolás szó, de reméljük, a következő tippünkkel meghozhatjuk a kedved. A Stand Up Paddle, vagyis SUP magyarul leginkább állószörföt vagy állva evezést jelent. Ez egy olyan sport, ami nem igényel előképzettséget, és igazából bárki, korra és nemre való tekintet nélkül kipróbálhat. Mindössze egy nagyméretű speciális szörfdeszkára, a hozzá tartozó evezőre, és némi egyensúlyérzékre van szükséged. Az a jó, hogy az alapok tényleg mindössze néhány perc alatt elsajátíthatóak: végezheted szélcsendben, enyhe vagy akár erős szélben, tavakon és folyókon egyaránt. A SUP-deszkád segítségével olyan helyeket fedezhetsz fel, amiket különben sosem vettél volna észre. Útnak indulhatsz a családdal, barátokkal, a kutyáddal, piknikezhetsz és jógázhatsz is rajta. Ugye, hogy nem is hangzik rosszul?

Nyaralás- SUP

5. Egy kicsit egyedül lenni

Úgy érzed, összegyűltek a felhők a fejed felett? Még a strandon fekve is csak a munkán pörög az agyad? Nem szabad elfelejtened, hogy a nyaralásnak nemcsak a közös élmények szerezéséről, hanem a te saját kikapcsolódásodról is kell szólnia. Meg kell tanulnod otthon hagyni a gondokat, a határidős feladatokat és töltened kell egy kis időt saját magaddal. Legyen az egy csendes este egy jó könyv társaságában, kagylógyűjtés a lemenő nap fényében, egy pohár bor kortyolgatása a tenger morajlása mellett – válassz valami olyan tevékenységet, ami igazán ellazít, és ami mellett képes vagy átélni a pillanat örömét.