ZigaForm version 5.5.1

Amikor elmondtuk a barátainknak és a családunknak, hogy elmegyünk Balira leszervezni az első coworking táborunkat, szinte kivétel nélkül mindenki arcán átfutott az irigység. “Egy hét Balin és ezt még munkának merik nevezni? Biztos kidobják magukat a tengerpartra és küldözgetnek majd pár emailt” – valami ilyesmi gondolatot láttunk jó néhány ismerős arcán. Hogy az elképzelésük mennyire távol állt a valóságtól, azt mi is csak most, az egy hetes kinttartózkodás után látjuk. Itthonról megtöltöttük a naptárunk felét: felmértük a potenciális helyszíneket és találkoztunk a leendő partnerekkel. Kora reggeltől késő estig úton voltunk, amikor pedig már nem bírtuk a 30 fok feletti hőséget, akkor hűvös kávézókba húzódva építettük a weboldalt, szerveztük a további találkozókat és terveztük újra az egész projektet elejétől a végéig. Igen, utóbbira is volt példa – többször is. Sokszor hittük azt, hogy megvan az ideális helyszín, hozzá a tökéletes szállás és az egyéb szolgáltatások, és nem egyszer csalódtunk és kezdtük elölről az egészet. Újra és újra. Aztán megint újra.

Azt tudtuk, hogy nem akarunk kockáztatni és olyan helyre vinni a projekt résztvevőit, aminek a minősége felől nem vagyunk meggyőződve. Túlságosan nagy kompromisszumot sem akartunk kötni, így elképzelhetitek, hogy hány vargabetű volt ebben a hét napban. A dolgunkat a hőmérsékleten és az iszonyatos párán kívül egy ételmérgezés is nehezítette, aminek köszönhetően másfél napra kiestünk a munkából, egy étterem pedig az “Ahol enni fogunk” listáról. De legalább már tudjuk, hogy hol van a helyszínen a legjobb egészségügyi ellátás:)

Aludtunk olyan hotelben, ami kívülről szupernek tűnt, de a falak papírvékonyak voltak és még a szomszéd lélegzetvételét is lehetett hallani. Talákoztunk patkánnyal, csótánnyal, megbízhatatlan hippikkel. Jártunk olyan coworking irodában, ahol nem működött jól a légkondicionálás és találkoztunk olyan programszervezővel, aki finoman szólva sem volt kompetens. Minden tapasztalatnak nagyon örültünk, mert ezek teszik lehetővé, hogy a résztvevőinknek a lehető legjobb élményt nyújtsuk majd. Mindent kitapasztaltunk a saját bőrünkön, így végül olyan helyszíneket és progarmokat adunk majd a Paradise Project résztvevőinek, amit mi magunk is imádunk. Mivel végül megtaláltuk azokat a partnereket, akikkel örömmel és bizalommal működünk együtt, nyugodtan várjuk a turnus indulását.